Îndeplinirea Obiectivelor


Exercițiu de tir, pag. 151/Capitolul 5, Prinde Șmecheria

fragmente din cartea

ABC-ul Psihopatului de Succes, autori Dr. Kevin Dutton, Andy McNab

‘Indiferent ce-ai fi, fii bun în ceea ce faci.’ Abraham Lincoln

Șase aspecte cheie pentru a ținti, atinge și depăși obiectivele

1. Dă-ți seama ce-ți dorești cu adevărat

Mulți nu reușesc să-și atingă obiectivele pentru că nu știu care sunt acestea!

Înainte să OBȚII, trebuie mai întâi să ȘTII.

Succesul depinde de o combinație dintre ACȚIUNE și GÂNDIRE. O bună parte dintre acțiuni are loc pentru a remedia efectele unei gândiri leneșe sau nepotrivite.

2. După ce ți-ai dat seama ce-ți dorești CU ADEVĂRAT, dedică-te CU ADEVĂRAT acelor lucruri

Nu doar lucrurile pe care le FACI creează diferența între dedicare și dedicare adevărată. Și felul în care GÂNDEȘTI are o influență. Sportivii și oamenii de afaceri de succes ca și cei din Forțele Speciale, NU IAU ÎN CONSIDERARE EȘECUL înaintea unei competiții sau a unei tranzacții importante. Ei se axează pe șansa de A CÂȘTIGA și NU pe varianta de A PIERDE.

3. Fluidizează

Asigură-te că TOT CEEA CE FACI este pe cât posibil aerodinamic, adică te conduce către obiectiv cât mai repede cu putință.

CEEA CE FACI ACUM, ÎN CLIPA ACEASTA te propulsează cuantificabil către obiectiv?

Elimină sau înlocuiește acele acțiuni, comportamente care nu te ajută concret sau te împiedică în îndeplinirea obiectivului tău. AZI!

4. Fii orientat spre rezultat

Nu contează cât de mult muncești dacă nu muncești EFICIENT.

Cunoaștem cu toții oameni care stau toată ziua la muncă, DAR NU FAC NIMIC! Par totdeauna foarte ocupați, dar sunt incapabili SĂ DUCĂ LUCRURILE LA BUN SFÂRȘIT. Așadar, de un lucru poți fi sigur. Dacă vrei să reușești trebuie să te comporți DIFERIT!

Atenție la Conflictul de abordare-evitare. Prin acest conflict descriem sentimentul de anxietate generalizată pe care îl simțim atunci când se apropie un obiectiv important. Dacă este îndepărtat, abia așteptăm să-i vină ziua. Dacă este iminent, vrem să-l amânăm.

5. Gândește metaforic

Găsirea unei metafore bune care FUNCȚIONEAZĂ ÎN CAZUL TĂU și utilizarea ei pentru a-ți REÎNCADRA OBIECTIVUL și a elimina potențialele obstacole, îți sporește șansele de succes.

Găsește ceea ce ți se potrivește, analogia cea mai nimerită pentru tine și reformulează obiectivul în termenii ei. Privește în mod diferit, personal, către obiectivul pe care-l urmărești. Vei fi uimit câtă determinare îți poate oferi!

6. Sincronizează

Toate vin la vremea și la locul lor, nu-i așa?

Fiecare interval de 24 ore poate fi subdivizat într-un număr de FERESTRE DE TIMP care, în funcție de obiective oferă condiții optime de reușită.

A obține maximum de la tine înseamnă a-ți alinia demersurile astfel încât să coincidă cu aceste ferestre, în funcție de care anume sunt deschise și te pot ajuta.

Dacă slujba ta presupune GÂNDIRE CRITICĂ și LUAREA DECIZIILOR, spre exemplu, ai face bine să dai totul dimineața.Timpul de dinaintea prânzului reprezintă perioada optimă pentru a-ți păstra concentrarea, deoarce aceasta necesită voință, iar voința, asemenea unui muschi, începe să obosească și să dispară pe măsură ce obosim pe parcursul zilei, acumulând un surplus de acid lactic psihologic.

Voința este o resursă limitată.

******

Aceste șase aspecte menționate cuprind, pe lângă informațiile de mai sus și exemple practice relevante care conduc spre o mai bună înțelegere și abordare a fiecărei situații. În plus, la sfârșitul fiecărui capitol există un Chestionar specific temei abordate.

În cartea ABC-ul psihopatului de succes, autorii își propun să ne convingă că în fiecare dintre noi zace un psihopat. Totul e să-l descoperim, să ni-l asumăm, să-l înțelegem și, în ultimă instanță să-l folosim în dobândirea succesului.

Personalitatea omului este asemănată cu un panou de mixaj sonor, cu butoane pentru fiecare din trăsăturile: lipsa de scrupule, lipsa fricii, impulsivitatea, încrederea în sine, concentrarea, calmul în situații dificile, empatia diminuată, lipsă a conștiinței, intransigența mentală, șarm, carisma.

Felul în care le calibrezi și momentul în care o faci determină devenirea ta ca psihopat bun sau rău.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s